Sunday, May 20, 2007

horitzons


El curs ja s’acaba i tinc la sensació que només hem fet una ullada als nous horitzons que una vida dedicada a l’art ens pot oferir.

Hem fet un tastet de diverses matèries: modelatge amb fang, amb cera, escultura en l’entorn urbà, intervencions al paisatge. Encara que breus, les diferents activitats m’han ajudat a desenvolupar una nova sensibilitat envers les imatges, les formes, i el pensament artístic en general. La meva manera de percebre el món està canviant. Estem tant saturats de imatges i sons, de informació, que molt sovint veiem però no mirem, sentim però no escoltem. Aprendre a observar i a distingir els matisos ens situa en un altre nivell de percepció i ens aporta coneixement. De vegades, cal desfer-se de tot el bagatge acumulat per continuar l’aprenentatge. Crec que el text de Gaya expressa molt bé aquesta idea.

‘Ha faltado... la inocencia, una especie de ignorancia viva, positiva, limpia, esa ignorancia que es sin duda un último reducto de la sabiduría primera, es decir, de la única sabiduría existente, preexistente, anterior a todo; porque lo que viene después no es sabiduría, sino inteligencia activa, emprendedora, entendedora, industriosa.’
Ramon Gaya, El sentimiento de la pintura

0 Comments:

Post a Comment

<< Home