Friday, April 27, 2007

donar forma?



El què vam fer a classe no era només donar forma a una matèria amorfa. Perquè hauríem pogut fer algo abstracte i també hauria estat forma, no?
Nosaltres, però, no ens conformàvem amb qualsevol forma. El que vam fer va ser donar un nou significat a la matèria; convertir-la en una representació. Prova de què cercàvem aquesta forma, i només aquesta, és que la configuració final resulta invariable per poder ser entesa. No existeix una altra organització possible i tots preteniem arribar a la mateixa.
Potser sembla frívol.
Però més enllà de què pretenguéssim organitzar la matèria de manera representativa d'un cos humà, modelar també pot entendre's com una reflexió sobre el volum, la forma (en general)..... amb el cos com a simple excusa, i aquí és on cadascú es relaciona amb el model i la matèria d’una manera i, finalment, acaba abstraient-se i afegint nous significats. Les fotografies són una bona manera de fer-ho, de generar noves visions i abstraccions, i també ens permet parlar de forma -qualsevol- sempre condicionada per la llum.

El moment de modelar és tens. Les fotografies estan realitzades amb una mirada més distanciada, centrada, fixada... i en aquest sentit penso que són una bon mitjà per concluir el procés.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home